leftside1

Koreografene Anne Grete Eriksen og Leif Hernes har ledet Dansdesign siden 1978.

De har skapt en rekke helaftens koreografiske verk sammen, både egeninitierte verk og bestillingsverk som karakteriseres som innovative, multimediale og visuelt dristige.

De mange helaftens koreografiene er gjennomgående preget av sammenstillinger av bevegelsesideer med assosiasjoner til visuell kunst, litteratur og film, og de utfordrer ofte rommet og de lokale omgivelsene. Verkene får gjerne et surrealistisk uttrykk, alltid med dans som det sentrale elementet.
Fra eksperimenter med koreografi og film i sceneproduksjoner i begynnelsen av 1980 årene til utendørs dans for kameraproduksjoner har Dansdesign også signert nye iscenesettelser i storslagne naturomgivelser hvor supernatur skapes av natur og kultur.

Eksempel på disse er JUV og MOT HIMLALEITE! og OL seremoniene i 1994 hvor Dansdesign var ledende koreografer for åpnings- og avslutningsseremoniene.

I 1980- og 1990-årene skapte de flere verk for nasjonale og internasjonale scener og venuer, blant annet i USA, Japan, Frankrike, Danmark, Finland, England, Skottland, Irland, Tyskland og Østerrike hvor de har gjestespilt på anerkjente festivaler og scener, og til Peer Gynt- stemnet skapte de JUV, som ble spilt årene 2006, 2007 og 2008.

Etter dette ble de invitert til å skape en ny danseproduksjon i Sauda- fjellet for Stavanger2008, MOT HIMLALEITE! som ble et signalverk for utendørs kunst.

Dansdesign har også skapt koreografier for skandinaviske danseteater som Carte Blanche Danseteater og Skånes Dansteater.

Hedda- prisen for beste forestilling for barn og ungdom vant de med TreMødre i 2003.

Til hver nye produksjon knytter Dansdesign til seg en stab av ettertraktede kunstnere fra kostyme- og lysdesign, komposisjon, dramaturgi og ny teknologi. Dansere og musikere som blir engasjert i Dansdesign, regnes for å være dristige utøvere med en egenartet stil og individualitet.

various1
anne
leif
//